Facebook Oglašavanje – Social Media Marketing

 

U Srbiji danas sve više ljudi koristi Facebook oglašavanje.

Kada govorimo o internet marketingu Facebook u Srbiji ima veliki udeo tržišta u popularnosti, sa skoro četri miliona aktivnih otvorenih naloga koji svakodnevno koriste ovaj društveni fenomen.

Facebook oglašavanje je sve popularnije baš zato što je precizno, efekasno, lako merljivo i ono što je najvažnije kampanja je odmah vidljiva, a sami rezultati Facebook oglašavanja mogu se videti neposredno po puštanju kampanje.

Budući da se reklama na Facebook-u pojavljuje neposredno nakon kreiranja iste, vaši ciljani potencijalni korisnici momentalno vide vaše proizvode ili usluge.

Sam efekat reklame se oseća odmah, ali što je kontinuitet oglašavanja veći, sam efekat reklame je sve bolji.

Kako prosečan korisnik u 2018. godini provodi do 150 minuta dnevno na Facebook-u, ukoliko precizno odredite ciljnu grupu i pravilno setujete kampanju, ne postoji mogućnost da ni jedan korisnik ne vidi reklamu.

Vaše Facebook reklame se prikazuju na korisničkom zidu, u desnoj statičnoj koloni, na aplikaciji na mobilnom telefonu i na Instagramu kao deo placement-a.

Vođenje Facebook kampanje usmereno je prvenstveno na jačanju brenda, prodajne ciljeve kao i na komunikaciji sa klijentima.

Animiranjem ciljne grupe sa raznolikim, relevantnim i zanimljivim reklamama ostvaruje se svakodnevno posećivanje vaše Facebook stranice i vašeg web sajta.

Postoji više načina za oglašavanje vašeg biznisa na Facebook-u, poput:
1.
Promovisanja određenog posta (doseg do velikog broja ljudi)
2. Svesnost o brendu (povećanje svesnosti o brendu)
3. Posete sajtu (posećenost sajta i ostvarivanje konverzije)
4. Pregled videa (veći pregled reklamnog spota ili videa)
5. Lead Generation (sakupljanje podataka za e-mail i sms marketing)
6. Canvas reklama (spoj video snimka, slike, teksta i carousel-a u jednoj kampanji)

Šta možemo da uradimo za Vas?

Prvenstveno je potrebno da za Vas kreiramo Facebook stranicu ili da uradimo optimizaciju vaše postojeće stranice ukoliko je imate od ranije.

U zavisnosti od vaše delatnosti istražujemo tržište, konkurenciju i kreiramo moguće strategije nastupa na Facebook-u.

Zatim počinjemo sa kreiranjem kampanje sa usko ciljanom populacijom kojoj treba da se prikazuju reklame.

Kampanju pratimo svakodnevno, potom radimo analizu uspešnosti i na osnovu podataka kojima merimo uspešnost kampanje, optimizujemo kampanju za još bolje rezultate.