Google Analytics – Informacije o posetiocima vašeg sajta

Google Analytics pruza kljucne informacije koje su od velikog znacaja svakom biznisu.

Verovatno ste čuli da Google Analytics pruža kljucne informacije koje pomažu svakom preduzeću da dođe do optimalnih odluka u marketingu kao i unapredenju svog poslovanja.

Što je svakako tacno…

Ali, da li ste znali da Google Analytics ne štedi podatke o vašim posetiocima?

Googe Analytics vam omogućava direktan pristup mnogobrojnim podacima na osnovu kojih možete dobiti kompletnu sliku o svojim klijentima i njihovim potrebama.

Samo trebate znati šta i u kom trenutku je važno pratiti…

Previše informacija pogotovo onih pogrešnih može da zamrsi vaše poslovanje, kao i sam pogled na celokupnu analizu podataka.

Ipak, pravilna analiza statistickih podataka pre, u toku i posle kampanje jedan je od najvažnijih faktora njene uspešnosti.

Broj klikova, prikaza, frekvencija prikazivanja oglasa, demografski podaci i podaci o interesovanjima posetilaca samo su neki od mnogobrojnih podataka koje možemo dobiti korišcenjem analitike.

Dok je za efikasnu analizu veoma važno imati uvid o ucestalost poseta, popularnosti sadržaja, konverziji posetilaca kao i njene nedostatke.

Google Analytic tabela za prikazivanje ponašanja korisnika na web sajtu.

Takođe je potrebno znati ko su posetioci koji dolaze na web sajt, kako ga koriste i kakva je uspešnost vaših kampanja.

Naravno podrazumeva se da svaka platforma za oglašavanje mora posedovati i sistem koji će prikazivati njegovu statistiku.

Među tim platformama se nalaze Google Ads, Facebook Ads Manager i druge slične platforme.

Iako Google Ads ima svoj odvojen sistem izveštavanja o samoj kampanji i učinku interakcije, detaljnija statistika se dobija kada se Google Ads nalog poveže sa Analytics platformom.

Tek tada su dostupni i podaci o tome šta ljudi rade na vašem web sajtu kao i na koju stranicu sajta su došli posle klika na odreden oglas.

Sama integracija Google Ads i Google Analytics platforme omogućava nam da se optimizacija kampanje ne završi samo na kvantitativnoj analizi.

Iz analitike se takođe mogu dobiti i detaljniji podaci o ciljnoj grupi.

Što poslovanjima daje važne informacije u kom smeru bi trebalo da prilagođavaju svoju ponudu.