Google Dynamic Oglasi – Google Ads

Google Dynamic Search oglasi, odnosno dinamički oglasi na mreži za pretragu, dosta su slični tradicionalnim tekstualnim kampanjama.

Najveća razlika između Google Dynamic i Google Search oglasa je u tome što ne postoji aktivno upravljanje ključnim rečima i oglasima, već se isključivo koristi sadržaj web sajta.

Google povezuje upite vaših potencijalnih korisnika sa proizvodima na web sajtu i prikazuje dinamički generisane i prilagođene oglase.

Ovakav tip kampanja se prikazuje u rezultatima pretrage Google-a, ali se teško može razlikovati od redovnih tekstualnih oglasa.

Google Dynamic oglas se uspešno koristi u oglašavanju web sajtova koji imaju veliki broj artikala, a u cilju da svaki od njih dobije svoj dinamički oglas.

Automatskom personalizacijom oglasa, Google Dynamic oglasi omogućavaju korisnicima da na najlakši mogući način pronađu proizvode ili usluge koje traže.

Google Dynamic se takođe uspešno koristi u istraživanju tržišta kod novih web sajtova čija branša zahteva „duže“ ključne reči.

I samim tim omogućava Google-u da izvrši istraživanja ključnih reči koje se kasnije mogu koristiti u pokretanju Search kampanje.

Ovi oglasi su posebno korisni za razvijanje i unapređivanje online prodavnica, tj. za unapređenje E-Commerce prodaje.

A njihova najveća prednost jeste što su rezultati jako brzo vidljivi.

Već u prvom mesecu se može očekivati čak do 10% veće prodaje, dok taj procenat vremenom sve više raste.

Pored toga što povećava šanse za prodaju vaših proizvoda, ovaj sistem je skroz transparentan i daje detaljan uvid u:

  • najprodavanije artikle
  • ostvarene prihode iz online prodaje
  • najtraženije proizvode
  • kao i prodaju artikala prema kanalima oglašavanja.

Kako bi se iskoristio pun potencijal ovakvog vida kampanje, neophodno je istu pravilno postaviti i redovno kontrolisati i optimizovati.

Naše iskustvo na ovom polju maksimalno ubrzava taj proces.

Ako ste zainteresovani za oglašavanje putem Google Dynamic oglasa kontaktirajte nas već danas, ili nam pošaljite upit.